Rijschool machtigen

Je hebt de rijschool gemachtigd, en dan?

We kunnen je examen aanvraag pas indienen als je een gezondheidsverklaring hebt gekocht en ingevuld bij het CBR, dit gaat buiten de rijschool om.
Een gezondheidsverklaring kost €34.80 en kun je aanvragen via https://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring-kopen.pp
(wij hebben het ook niet verzonnen, helaas heeft het CBR bedacht dat deze kosten eraan verbonden moeten zijn)

Als alle vragen met "NEE" beantwoord zijn worden de gegevens binnen een dag verwerkt en kunnen we de examendatums inzien. Als er vragen met "JA" beantwoord zijn volgt een vervolg onderzoek vanuit het CBR (zij bepalen welke dit zijn, ook dit gaat buiten de rijschool om ) en kunnen we pas examendatums inzien als het onderzoek van het CBR is afgerond.

Het is dus aan te raden de gezondheidsverklaring aan het begin van je opleiding al in te vullen, mocht het CBR extra onderzoek willen doen komt je rijopleiding niet stil te staan. (als je al aan het examen toe bent en er dan nog onderzoek gedaan moet worden, moet je daarop wachten, maar zo nu en dan wel een lesje volgen om je skills op peil te houden. Dit is zonde van je tijd en geld. Als je hem aan het begin van de opleiding al invult, ben je toch nog niet aan het examen toe en kun je gewoon doorgaan met je opleiding tijdens het onderzoek. Het onderzoek is dan afgerond tegen de tijd dat je klaar bent om op examen te gaan)
Meer informatie vind je op https://www.cbr.nl/rijbewi…/gezondheidsverklaring-rijbewijs/