Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig?

Het gemiddelde aantal lessen dat je nodig hebt om te slagen voor je praktijk examen ligt rond de 40 lesuren. Uiteraard zijn er altijd hoogvliegers die na 25 lessen al op examen kunnen, maar dit is niet iets waar je vanuit kan gaan. De 1 leert nou eenmaal sneller dan een ander en wanneer je autorijden spannend vind kan het ook langer duren voor je iets oppikt. Autorijden is echt heel moeilijk.

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om het autorijden sneller onder de knie te krijgen: Bereid je goed voor op je rijles door de filmpjes die van mij toegestuurd krijgt goed te bestuderen, stel vragen aan en probeer actief aan de slag te gaan met de adviezen die ik je geef. Vraag feedback na je les en vraag om verduidelijking als je iets niet snapt. Ook van meerijden met anderen kun je veel leren, dit is in overleg met de leerling voor/na jou altijd een mogelijkheid. Of maak van het naar jou huis rijden door een andere leerling een leermoment. En last but not least… begin op tijd aan je theorie. Je begrijpt de stof dan veel beter en hoeft niet onnodig langer door te lessen als je vaardigheden goed genoeg zijn.

Accepteer dat de ene persoon sneller leert dan een ander en maak er vooral geen wedstrijd van. Een goede en veilige chauffeur op de weg is belangrijker dan het aantal lessen dat je gehad hebt en daar heb je je hele leven wat aan. De belangrijkste tip: zorg dat je je rijbewijs WIL halen, motivatie is het allerbelangrijkst. Bij ons ga je op examen als je er aan toe bent. Of dit nu met 10,25 of 60 lessen is. We laten niemand onnodig lang door lessen of juist te snel op examen gaan. Ons belangrijkste doel is goede, kundige en veilige chauffeurs afleveren.